image_rotator

O nama

line_rotator
thumb_ink

Inovativni Zadar d.o.o. osnovan je od strane Grada Zadra 2003. godine pod nazivom Poduzetnički inkubator d.o.o. Zadar s primarnim ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Zadra. Ideja je bila pružanjem poslovnih i tehničkih usluga, a sve uz povoljan zakup poslovnog prostora olakšati početak rada poduzetnicima početnicima.

S tim ciljem 2007. godine dovršena je zgrada poduzetničkog inkubatora u poslovnoj zoni na Novom Bokanjcu s preko 1200 m² neto korisne površine.

Krajem 2014. godine društvo je pod novom upravom, započelo proces transformacije poslovanja. Društvo mijenja naziv u Inovativni Zadar d.o.o., te se uz postojeće dodatno registrira za čitav niz djelatnosti uglavnom vezanih uz ICT tehnologije s idejom da osim potpore malom i srednjem poduzetništvu bude nositelj koordinaranog i integriranog razvoja ICT usluga i infrastrukture za potrebe lokalne uprave. Pozitivne posljedice ovakvog pristupa trebale bi biti efikasnija i transparentnija lokalna uprava, budući je konačni cilj razvoj što većeg broja on-line servisa i usluga lokalne uprave namjenjenih građanima, poduzetnicima i turistima.        

U 2018. godini zgrada postojećeg poduzetničkog inkubatora preuređena je putem provedbe EU projekta InZad inkubator 2.0. Sastoji se od 28 poslovnih prostora različitih veličina i namjena (uredi, manje proizvodne hale), raspoređenih na tri etaže. Opremljena je teretnim liftom, salom za sastanke, informatičkom učionicom, konferencijskom dvoranom kapaciteta 50-tak ljudi, pred inkubacijskim prostorom, 3D-labom, lounge prostorom na terasi InZad inkubatora, WC-ima i 2 čajne kuhinje. Također, zamišljeno je da poduzetnici dobiju savjetodavnu i administrativnu pomoć, te s obzirom na činjenicu da se u istom objektu nalaze i drugi poduzetnici, kroz međusobnu suradnju, nadopunjavanje i sinergiju, bitno povećaju vjerojatnost uspjeha svog poduzetničkog pothvata, u odnosu na poduzetnike početnike koji nisu dobili takvu priliku.