image_rotator

InZad

line_rotator

Inkubator

Usluge

Inkubacija

Naša najviše korištena usluga uključuje:

 • korištenje dediciranog poslovnog prostora po subvencioniranoj cijeni
 • registraciju sjedišta na adresi inkubatora
 • besplatan parking
 • besplatno korištenje konferencijske dvorane
 • besplatno korištenje informatičke učionice
 • besplatno korištenje sale za sastanke
 • usluge poslovnog savjetovanja
 • usluge umrežavanja s drugim poduzetnicima, investitorima ili potpornim institucijama

Maksimalni period korištenja usluge inkubacije je 5 godina.

 

Predinkubacija

Uslugu predinkubacije uveli smo 2018. odgovarajući na potrebu potencijalnih poduzetnika, odnosno onih koji su u fazi razmatranja različitih poslovnih ideja / modela, a imaju potrebu za prostorom u kojem bi povremeno, tijekom kraćeg vremenskog perioda mogli raditi i u interakciji s drugim korisnicima i uz adekvatne potporne usluge u dovoljnoj mjeri definirati osnovne elemente svog poduzetničkog pothvata da mogu koristiti usluge inkubatora

Ova usluga uključuje povremeno korištenje radnog mjesta u dijeljenom uredu, uključujući i pristup internetu brzinama do 100/100 Mbps, režijske troškove, savjetodavne i druge ovdje navedene usluge InZad inkubatora prema potrebi tijekom najviše 6 mjeseci.

 

Virtualno članstvo (virtualni ured)

Radi se o usluzi uvedenoj kao odgovor na sve češće upite zainteresiranih korisnika koji, zbog nedostatka slobodnih poslovnih prostora, ne mogu koristiti uslugu inkubacije, a htjeli bi koristiti druge usluge i benefite od članstva u InZad inkubatoru.

Usluga podrazumijeva virtualno / vanjsko članstvo u InZad inkubatoru što uključuje registraciju poslovne adrese, zaprimanje pošte, skeniranje i prosljeđivanje elektroničkom poštom, savjetovanje te isticanje brenda na mrežnoj stranici te popusta na korištenje sale za sastanke, korištenje konferencijske dvorane, najam opreme te pohađanje edukacija i drugih događanja.

 

Najam zajedničkih prostorija i opreme

Lijepo uređena i suvremeno opremljena zajednička infrastruktura poput konferencijske dvorane ili sale za sastanke privlačna je brojnim poduzetnicima koji nisu članovi InZad inkubatora jer ostavlja dojam profesionalnosti i jamči kvalitetu događanja za koje se unajmljuje.

Čak i u vrijeme pandemije, uz poštivanje epidemioloških mjera, u InZad inkubatoru mogu se organizirati sastanci, predavanja, prezentacije uživo, ali, zahvaljujući opremi za videokonferenciju, i u online formi.

 

Savjetovanje

Pored usluge inkubacije, usluga savjetovanja je naša najčešće korištena usluga. Pružaju je u prvom redu članovi našeg tima i pokrivaju osnovne informacije o pokretanju poslovanja, upravljanju tvrtkom, poreznim pitanjima, mogućnostima financiranja, relevantnim propisima koji reguliraju područje od njihovog interesa i sl.

Bit usluge je da svaki korisnik dobije osnovnu, prvu informaciju vezanu za svoj upit, a detaljnije informacije i specifične upite rješavamo u suradnji s kolegama iz relevantnih institucija s kojima surađujemo, kako bi pružena informacija bila što točnija.

Najčešći upiti vezani su uz mogućnosti financiranja poduzetničkih pothvata i potpore za male poduzetnike, ali često i uz druge aspekte razvoja poslovanja poput zapošljavanja, upravljanja poslovanjem, digitalizacije, promidžbe, zaštite intelektualnog vlasništva itd.

 

Edukacije

Kontinuiran razvoj poduzetničkih vještina te osiguravanje pristupa informacijama o tome kako voditi poduzeće, preduvjet je konkurentnosti malih poduzetnika. Posjedovanje poduzetničke kompetencije prepoznala je Europska unija kao jednu od osam ključnih životnih kompetencija.

Stoga Inovativni Zadar, kroz seriju informativnih radionica pod nazivom InZad info, poduzetnicima nastoji ponuditi aktualan i relevantan sadržaj i informacije koje pokrivaju različite teme vezane uz poduzetništvo poput financija, poreza, inovacija, marketinga, zaštite intelektualnog vlasništva i sl.). Neke od radionica održane su i u hibridnoj formi, a sve su dostupne na našem YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCpEzpxLi4z7TjvXkTCT-LGA

Budući da osobitu pažnju polažemo i na razvoj lokalne IT zajednice, pripremamo seriju radionica na temu novih tehnologija. Ovaj, nešto specijaliziraniji sadržaj, namijenjen je u prvom redu lokalnim IT profesionalcima i studentima, kao prilika za nadogradnju znanja u branši u kojoj je osobito zahtjevno pratiti promjene i trendove, ali i kao prilika za promociju lokalne IT scene.

 

Umrežavanje

Razgranata mreža suradnika u drugim potpornim institucijama poput Grada Zadra, HGK Županijske komore Zadar, Udruženja obrtnika Zadar, COIN coworkinga, Ustanove INOVAcija, AGRRA-e, Sveučilišta u Zadru itd. omogućuje nam da naše korisnike vrlo brzo i učinkovito povežemo s relevantnim službenicima, drugim poduzetnicima, investitorima ili potpornim institucijama, sva kako bismo im olakšali poslovanje i administrativno ih rasteretili ili im pomogli da pronađu adekvatne članove svog tima ili jednostavno rasprave svoje ideje kako bi ih što kvalitetnije i učinkovitije plasirali na tržište.

U tu svrhu organiziramo i različita događanja na kojima se vrlo često poduzetnici povežu i započnu kvalitetne zajedničke projekte. 

Jedno od takvih događanja je i serija meetup-ova pod nazivom Zadar Digital. U suradnji s Odjelom za EU fondove Grada Zadra, Odjelom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, COIN coworkingom te ustanovom INOVAcija, inicirali smo susrete za poduzetnike, profesionalce, predstavnike potpornih institucija, koji se tematski nadovezuju pojam „digitalno“, promovirajući istovremeno značaj digitalnih tehnologija u poslovanju i kulturu poduzetništva.

 

 ICT usluge

 • Stalni pristup internetu u rasponu od 10/10 do 100/100 Mbps
 • Najam stolnog računala
 • VOIP fiksna telefonija
 • IT usluge na zajedničkom serveru (usluge obuhvaćaju e-mail hosting, web hosting, cloud storage)
 • Najam firewall-a
 • Najam E-mail servera
 • Najam E-mail sigurnosti
 • Najam backup-a

Tvrtka Inovativni Zadar registrirani je operator za pružanje usluga pristupa internetu (ISP) te je svojim korisnicima u mogućnosti ponuditi simteričan pristup internetu brzine do 100/100 Mbps po subvencioniranoj cijeni.