image_rotator

InZad

line_rotator

Inkubator

26.04.2023 Izvor: by Inovativni Zadar

Zadar dobio najsuvremeniji ITS sustav upravljanja prometom

 

U Poduzetničkom inkubatoru tvrtke Inovativni Zadar u rad je sredinom travnja pušten ITS (inteligentni transportni sustav), analitički sustav video nadzora kojega je Grad Zadar naručio i implementirao na 17 najopterećenijih gradskih križanja s ciljem povećanja učinkovitosti prometnog sustava urbanog područja grada.

ITS kroz sustav videonadzora iz tzv. „pametne“ sobe unutar Inkubatora, snima i analizira promet sa stotinjak pokretnih kamera postavljenih na križanjima duž cijele ulice dr. Franje Tuđmana, niz Bulevar, Zrinsko – frankopansku ulicu ali i kroz veliki dio Voštarnice, Meladu i uvalu Jazine.  

U prednosti ITS - Inteligentnog sustava upravljanja prometom baziranog na umjetnoj inteligenciji, uvjerio se i gradonačelnik Zadra Branko Dukić koji je u pratnji resornih pročelnika Robertina Dujele i Ante Ćurkovića testirao mogućnosti ovog, zasad jedinog, sveobuhvatnog sustava daljinskog upravljanja prometom u RH.

„Rijeka ima sličan sustav ovome, ali je zastario, Zagreb zasad ima analitički sustav usmjeren isključivo na promet u mirovanju odnosno parkiranje, a Split je tek počeo s implementacijom i dovršit će je za otprilike 2 i pol godine. Zadar je jedini grad sa cjelovitim rješenjem kojega može po želji nadograđivati“, otkrio je tijekom prezentacije Ivan Ivković, član uprave tvrtke KING ICT koja je u sinergiji sa tvrtkom Semafor d.o.o. osmislila i integrirala navedena programska rješenja.

Sustav je programiran na način da pamti prometne tokove, obrađuje broj, strukturu, gustoću i frekventnost vozila tijekom određenih sati, dana ili mjeseci, u mogućnosti je samostalno ili uz pomoć ljudskog faktora regulirati opterećenje prometnica i njihovu protočnost. Nebrojene mogućnosti sustava dopuštaju, među ostalim, automatsku detekciju nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila pa tako sustav samostalno izuzima neku sliku, povezuje je s podacima u MUP-u i vozaču ispisuje kaznu. Time se olakšava posao komunalnim redarima ali i policiji prilikom pronalaženja i procesuiranja odgovornih za različite prometne prekršaje i kaznena djela.

Policija će, pak, imati višestruku korist od ITS sustava kojega će za vrijeme odvijanja većih događanja, poput utakmica ili prolaska štićene kolone, moći programirati na način da favorizira određenu prometnu rutu sa dužim trajanjem zelenog svijetla ili će trasu u potpunosti otvoriti za praćenu povorku dok će bočne pravce blokirati.

„Sustav za svoje funkcioniranje, u pravilu, uopće ne treba nazočnost ljudske ruke, ali je ona potrebna za primjenu analitike i „ad hoc“ rješavanje neželjenih situacija, osobito tijekom ljetnih mjeseci. Uglavnom ITS radi potpuno sam, dijelom upravljan i sustavom umjetne inteligencije koja je, primjerice, u stanju potpuno samostalno „zapratiti“ određenu registarsku tablicu duž cijelog grada - ukoliko uoči neku prometnu anomaliju“, pojašnjava nam voditelj projekta Marko Štetić iz tvrtke KING ICT.

ITS sustav stajao je Grad Zadar 11,25 milijuna kuna i u planu je njegovo proširenje na preostalih 20 ak gradskih križanja kao i nadogradnja sustava novim rješenjima. Svrsishodna bi i logična bila njegova integracija sa još jednim „smart“ rješenjem za upravljanje prometom, aplikacijom ParkIN koju je osmislio programerski tim Inovativnog Zadra. Prema riječima direktora tvrtke Alana Kocipera, zahvaljujući gradskoj IoT mreži koja prikuplja podatke iz parkirnih senzora, već sada se može na ITS zaslone poslati obavijest vozačima o broju slobodnih parkirnih mjesta na Poluotoku ili primjerice povezati na ITS sustav kamere koje je grad postavio na ulazu u užu gradsku jezgru radi kontrole prometa unutar gradskih zidina.

Osim bolje informiranosti i optimizacije prometa kao osnovnih ciljeva ITS sustava, iskustvo velikih gradova pokazalo je da je nakon njegove implementacije podignuta opća sigurnost i prevencija kriminaliteta. Dalekosežno, ITS sustav osnova je za dugoročno planiranje urbane vizure grada, osmišljavanje i gradnju novih prometnih pravaca i koridora te povećanje sigurnosti prometa i razvoja grada.